Aina kisakunnossa

Kun intohimona on urheilu, on hyvässä fyysisessä kunnossa pysyminen monille itsestään selvää pässin lihaa. Treenien lisäksi kilpailuiden lähestyessä kovan kunnon merkitys korostuu entisestään.

Salibandyn pelaajat tietävät tämän paremmin kuin hyvin, sillä tämä laji vasta vaatiikin kestävyyttä. Tavallisesti ottelu kestää sekä miesten että naisten ylimmillä sarjatasoilla 3 x 20 minuuttia. Ja tämä on tehokasta peliaikaa! Harrastetasolla ottelun kesto on hieman lyhyempi mutta hikikarpalot tulevat varmasti otsalle juostessa kentän päästä toiseen. Katupalloa ja jääkiekkoa yhdistävä liikunnanmuoto tempaa pelaajan mukaansa ja laji on erittäin dynaaminen ja nopeavaihteinen. Ja hikinen.

Salibandyliiton ja Salibandyliigan tilastojen mukaan harrastajamäärät ovat lisääntyneet viime vuosina ja laji on muuttanut painopistettään tullakseen nimenomaan urheilijoiden lajiksi. Kotimaisen salibandyn tunnusmerkkinä on, että sen parista löytyy innostuneita ja intohimoisia ihmisiä ympäri Suomea. Salibandyä onkin tituleerattu Suomen kolmanneksi suosituimmaksi palloilulajiksi kuningas jalkapallon ja kansallislaji jääkiekon jälkeen rekisteröityjen pelaajien mukaan laskettuna.

Oli sitten kyseessä salibandyn kilpa- ja harrasteurheilumuoto oikea ruokavalio auttaa jaksamaan kentällä. Mahdolliset vyötärölle kertyneet vararavinnot karisevat kyllä kentällä pelin tiimellyksessä mutta jos haluaa nopeuttaa prosessia, kannattaa suunnata Swiss Clinic verkkosivulle. Painonpudotukseen ei tietenkään löydy oikoteitä, mutta sitä voi tehostaa muutamalla ”taikakeinolla”. Tärkeintä rasvan polttamisessa on löytää tasapaino syömisen ja liikunnan välillä. SWISS DIET-tuotteet sisältävät elimistölle olennaisia antioksidantteja ja rasvanpolton tehosteaineita, kuten vadelmaketonia, afrikkalaista granaattiomenalisää ja resveratrolia. Tuotteet tehostavat nopeaa painonpudotusta ja auttavat parantamaan kehon energiatasoa edistämällä normaalia aineenvaihduntaa.

Väsähtänyt olemus haihtuu äkkiä ja vaikka huipulle haluavan urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon paljon huomiota, Swiss-tuotteet auttavat tasapainottamaan usein kiireistä arkirutiinia jossa oikeanlaisen ravinnon saanti ei aina onnistu. Laadukas, järkevästi koostettu ruokavalio on keskeinen asia terveenä pysymiseen, sekä harjoituksissa jaksamisen ja kilpailuissa menestymisen kannalta. Urheilijan ruokavalio onkin kokonaisuus, josta urheilija saa oikean määrän energiaa ja riittävästi kaikkia elimistön kaipaamia ravinteita. Kun peruspilarit on kunnossa, voi pelaaja keskittyä itse olennaiseen, eli pelaamiseen ja tähdätä niin korkealle kuin oma kunnianhimo riittää. Peliura on jokaisen omissa käsissä.