Salibandy

Vapaa-ajan liikunta ja urheilu ovat kuntoa ja mielialaa kohentavia toimia. Jotkut harrastavat sitä yksin, mutta porukkapelit vetävät mukaansa ja innostavat silloin kun muuten jäisi ehkä menemättä.

Salibandy on suosittu tiimipeli – jopa suositumpi kuin pesäpallo! Jos sopiva sali löytyy, niin varusteet eivät maksa juurikaan paljon. Peli ei ole pelkkää juoksua ja kevyeen mailan käyttöön tottuu nopeasti – varsinkin jos takana on jo kokemusta jääkiekosta.

Pelikentän koko vaihtelee, vaikka yleisimmin pelattu muovimattoinen kenttä on 20×40 metrinen alue, jota ympäröi 50 cm korkea kaukalo. Irtonainen maali on 160 cm leveä ja 115 cm korkea – maalivahdilla ei ole mailaa, joskin hänellä on suojaavia varusteita enemmän kuin pelaajilla.

Peliaikakin on sopiva puolisentoista tuntia, mikä ei rasita liikaa, mutta lämmin ehtii tulla. Salibandystä on muita sähly-versioita, joita pelataan kaveriporukalla ja usein lämmittely- tai harjoittelu mielessä.

Naisilla ja junioreilla on tietenkin omat tiiminsä ja myös vammaisille on salibandyä harrastukseksi että kilpailutasolla.