Salibandyliiga 2014–2015

Suomen Salibandyliiton miesten SM-sarja, Salibandyliiga, on Suomen korkein salibandyn sarjataso. Kaudella pelataan kaksikertainen runkosarja, jossa kukin joukkue pelaa 26 ottelua. Niistä kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin. Joukkueiden tasossa ei usein ole suurtakaan eroa, joten voittajan ratkeaminen voi hyvinkin selvitä vasta jatkoajan jälkeen pelattavassa rangaistuslaukauskilpailussa.

Mestaruudesta pelataan vuosittain. Mukana on 14 joukkuetta ja viime kauden voittaja: Jyväskylän Happee, on pelin hallitseva mestari.

Voitto on Happeen ensimmäinen kultasijoitus, eikä hopealle tullut Tampereen salibandy Club Classickaan ole vielä yltänyt kullalle. Sen sijaan pronssi joukkue SSV, Salibandyseura Viikingit, Helsingistä hallitsevat yhdentoista kultamitalin ennätystä sarjassa. Edellinen voitokas SSV:n kauden mestaruus oli 2010–2011.

Miten taitavasti Happee tulee pitämään kiinni mestaruudestaan tällä kaudella, on pelin intoilijoiden kuumin kysymys. Pikainen kurkistus seuran viimeisimpiin pelituloksiin kertoo, että seura on voittanut kaksi kolmesta edellisistä kilpailusta, mutta hävisi jatkoajalla yhden maalin Classic-joukkueelle tuloksella 4–3. Kamppailu mestaruudesta tulee olemaan hurjaa näiden kahden joukkueen välillä.

Voitot eivät heltiä helposti muiltakaan liigan seuroilta. Seinäjoen peliveljet, eli SPV, omaa mittavan listan voitoista, joita kruunaa SM-kulta, hopea että pronssi sijoitukset.

Eniten mestaruuksia omaava SSV on jo varmaankin janoinen ja hipuilee SM-kultaa takaisin itselleen. Se toisi seuralle kauniin tusinan verran mestaruuksia – ennätyksestä kannattaisi olla rinta kaarella jo jonkin aikaa, sillä eniten kultaa SSV: jälkeen on Espoon Oilersilla, joita on heillä neljä. Etumatkaa SSV:llä on siis jo seitsemän vuotta.

Ei yksi pääsky kesää tee eikä myöskään edellisen kauden voitto takaa tuloksia tällä kaudella. Veikkaus mielessä Happeella on oletetusti panoksia seuraavaan kultaa, joten heidän voitonmahdollisuutensa on korkea vedonlyöntisivuilla. Tilanne ei tule pysymään suinkaan itsestään selvänä, joten mielenkiintoisia vedonlyöntisuhteita kannattaa pitää silmällä Betsafe sivuilla. Kun tilastot keikahtavat, on mahdollisuus voittaa hyvinkin paljon rahaa vähäisin panoksin.

Kun tasaväkisessä pelissä voitto jää rangaistuslaukausten varaan, on maalivahdin osuus tulokseen valtava. Happeen Eero Kosonen on yksi maan parhaista maalivahdeista ja ylivertaiseksi on mainittu myös Classicin Pekka Niemistä. Jarno Ihme puolustaa SPV:n maalia tällä kaudella, joten ihmeitä täytyy tapahtua että pallo luiskahtaa hänen ohitseen maaliin. Katsojat! Teille on luvassa todella mielenkiintoinen salibandykausi.