Suomen Salibandymaajoukkue

Suomen salibandymaajoukkueet edustavat Suomea kansainvälisissä otteluissa. Mukana on miesten, naisten sekä alle 19-vuotiaiden poikien ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueet. Menestystä on tullut jokaiselle neljälle joukkueelle, jotka ovat IFF:n listoilla mukavasti mukana – miehet ja naiset sijoilla kaksi ja juniorit sijalla yksi.

Miesten joukkueiden saavutukset ovat tuntuvia. Heille on rapissut MM kultaa jo kahdesti – edellinen mestaruus tuli vuonna 2010 – hopeasijoitus jopa viisi kertaa ja pronssia myös kahdesti. Euroopan mestaruus tuli 1995 ja hopea sitä edeltävänä vuotena.

Suomi on hävinnyt pelejä eniten Ruotsille, jota vastaan se pelasi ensimmäisen kerran aivan ”vihreällä” joukolla 1985. Sitä ennen Suomessa ei oltu pelattu yhtään virallista ottelua. Ruotsi on niistä ajoista voitettu kahdesti, joten suomalaisten pelin taso on noussut arvostetusti ja se jatkaa yhä nousuaan.

Happeen pelaajista neljä edustavat Suomea maajoukkueessa. Mukana ovat myös Oskar Hänninen ja Jani Kukkola, jotka muuten pelaavat Ruotsalaisissa seuroissa. Maajoukkueeseen kuuluu myös Sveitsissä pelaava ja hyvin menestyvä Mikael Lax. Päteviksi osoittautuneita maalivahteja ovat Joni Järviö sekä Eero Kosonen.

Mukavaa ja menestyvää peliä ja saavutuksia on Suomen joukkueiden alle 19-vuotiaiden tyttöjen sekä poikien sarjoissakin. Pojat ovat tuoneet kultaa kotiin jo kahdesti ja tytöt kerran. Molemmilla on yksi hopea sekä yksi pronssi sijoitus takanaan. Näistä nuorukaisista on lupaavia pelaajia Suomelle tulossa monta, joten salibandyn tulevaisuus on varmaan taattua moneksi vuodeksi.