Tiimityötä

Urheilumaailmassa lajien suurimmat ja vahvimmat joukkueet ovat tuttuja lähes kaikille penkkiurheilijoille – heillekin, joiden perinteisiin kuuluvat vain MM-kisat ja olympialaiset. Maailmassa on kuitenkin lukematon määrä harrasteseuroja ja myöskin aina ne divarit ja peränpitäjät.

Eri joukkueiden sponsorointi liikkuu toki aivan eri sfääreissä riippuen yleisesti lajin suosiosta huipputasolla ja kaverien kesken kasaan laitetussa joukkueessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sponsoreita voivat etsiä muutkin kuin kovan tason tiimit ja kilpailijat. Paikkakuntien omat joukkueet keräävät usein urheiluhalleihin mukavasti katsojia kotiotteluissa ja lajin suosio vaikuttaa suorasti myös alueen nuoriin positiivisesti.

Miten sponsoroidaan joukkuetta?

Joukkueen on hankittava itselleen tiimi, joka hoitaa kotisivut, sosiaalisen median ja markkinoinnin. Siihen tarvitaan erilaisia vahvuuksia ja kokoonpanoa kannattaa pohtia joukkueella käytössä olevan budjetin kautta. Ellei usean henkilön palkkaaminen ole mahdollista, voidaan yrittää hyödyntää joukkueessa tai sen lähipiirissä olevaa ammattitaitoa pientä palkkiota vastaan.

Omasta kunnasta kannattaa etsiä toimijoita, joille paikallisesta urheilutapahtumasta ja liikunnan sanomasta on selkeää hyötyä. Erilaiset näkyvät tuotteet kannattaa harkita tarkoin. Sellaisia voivat olla esimerkiksi salibandyjoukkueen logolla varustetut laukut, jotka näkyvät ja joilla on aina käyttöä esimerkiksi kuntoilijoiden parissa.

Voima lähtee joukkueesta

Hyvin hoidettu julkisuus on tärkeää joka sarjassa painiville joukkueille. Jos se on hoidettu hyvin, saadaan näkyvyyttä jo monessa mediassa. Sponsorit, joukkueen asut ja katsojille välittyvä kuva seurasta voi saada aikaan ihmeitä – oman kylän joukkuetta lähdetään kannustamaan mielellään ja fanituotteiden käyttö luo yhteenkuuluvuutta alueen muiden ihmisten kanssa.

Joukkueen kaulaliina, laukku tai huppari on mitä parhain lahja kaverille. Kun tiimissä on hyvä yhteishenki ja takana innokasta ryhmätyötä, ollaan jo pitkällä. Seuran menetyksen myötä fanituotteita voidaan suunnitella aina sen hetkisen tilanteen mukaan – kausituotteet jouluna ja logolla varustetut paidat menestyksen myötä kiinnostavat joukkueen kannattajia.

Kaikki joukkueet eivät tähtää edes kansalliseen kärkeen, vaan toimivat harrastemaisesti – sekin voi olla tietylle yritykselle erinomainen sponsorointikohde. Imago syntyy ja kasvaa seuran mukana, sen sisäinen voima ja ylpeys omista kyvyistä on mitä parhain myyntiartikkeli sponsoreita etsittäessä.